ازگیل
یکی از پرخاصیتترین و خوشمزهترین میوههای کمتر شناخته شده در بین ایرانیان ازگیل ژاپنی یا لوکوآت است. با اینکه لوکوآت در اکثر شهرهای ایران قابلیت کاشت و میوهدهی را دارد، کمتر کسی با این درخت شگفتانگیز آشناست. تاکنون ازگیل ژاپنی در استانهای شمالی کشور مانند گیلان و مازندران و مناطق دیگر از جمله تهران، کرج، اصفهان، یاسوج، خوزستان و شیراز (منطقه خفر) کاشته شده و به مرحله میوهدهی رسیده است.
با توجه به اینکه فصل بهار زمان رسیدن و برداشت ازگیل ژاپنی است. ازگیل ژاپنی یا لوکوآت (Loquat) با نام علمی Eriobotrya japonica از خانواده Rosaceae یک درختچه یا درخت همیشه سبز و میوهدار است که در خاور دور به دلیل استفاده خوراکی از میوه و برگ آن به عنوان چای کشت میشود.
این درخت امروز علاوه بر جنبههای تجاری به عنوان درخت زینتی در اکثر مناطق معتدل یا نیمه گرمسیر دنیا شناخته شده است. طبق تحقیقات محققان زیستبوم اصلی لوکوآت مناطق معتدل جنوبی کشور چین معرفی شده است. با این حال حدود ۱۰۰۰ سال است که این درخت در کشور ژاپن پرورش داده میشود.
ازجمله نامهای دیگر درخت لوکوآت میتوان به ازگیل ژاپنی، آلوچینی، آلو ژاپنی و خوشه انگور پشمی اشاره کرد. در ایران و شمال کشور درخت لوکوآت به کونوس، کندس یا انبه محلی و در مناطق دیگر به ازگیل معروف است.



